Újraélesztési gyakorlat

Husztik Csabáné

A Szív Világnapja alkalmából október 2-án a másodéves tanulóink részére újraélesztési gyakorlatot szerveztünk. A gyakorlat végrehajtását segítette az Oxyvital Kft. és a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesületének Elsősegélynyújtó Csoportja, valamint felügyelték a próbaidős állomány gyakorlásának szakszerűségét.
A program részeként a tanulók az orvosi rendelőben vérnyomásmérésen vehettek részt, valamint tesztelhették, hogy milyen állapotú a szívük.

Statisztikai adatok szerint napjainkban egyre több a szívinfarktus következtében kialakult keringésleállás, azonban a beteg élete függ a szakszerű és gyors segítségnyújtástól is, illetve az azonnali – időben elkezdett – újraélesztéstől.

A tanulók általános szolgálati ismeretek témakörében tanulnak laikus elsősegély-nyújtási ismereteket, valamint a mentőkkel folytatott kommunikáció módját sajátítják el.
Az elsősegélynyújtó láncban fontos szerepe van azoknak akik először észlelik a súlyos egészségkárosodást, mivel a problémát fel kell ismerniük és meg kell kezdeniük az első ellátást, a segítségnyújtást a szaksegítség megérkezéséig.

Ezúton is köszönjük a szakmai segítők munkáját!
Tanulóinknak sikeres felkészülést és életmentő ismeretekkel megalapozott szolgálatot kívánunk!