Toborzás

Toborzás

Vörös Tibor r. alezredes

Pályaorientációs szakmai napok keretében, Iskolabemutató előadások tartására kaptunk meghívást a Szegedi SZC Csonka János Szakgimnáziumába, Szentesen a Hódmezővásárhelyi SZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájába, valamint a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolába. A Szentesi Rendőrkapitányság és a helyi Önkormányzat szervezésében Roma Tolerancia és Esélyegyenlőségi Napon szintén bemutatót tartottunk a rendőri pálya iránt érdeklődőknek.
Az előadások keretében, az érettségi előtt állók tájékoztatást kaptak az iskolánkba történő jelentkezés és felvételi követelményrendszeréről, a képzési és tanulmányi rendről, továbbá a kibocsátást követő elhelyezkedési, illetve anyagi lehetőségekről. Szaktanáraink és tanítványaik által bemutatott eszközök, felszerelési- és fegyverzeti tárgyakat kézről kézre adták az érdeklődők. Népszerű volt az elsőéves és próbaidős hivatásos állományú rendőrtanulók által tartott kötetlen beszámoló, amelyben összefoglalták a felszerelésüktől eltelt elméleti és gyakorlati tanulmányi időszak történéseit. A bűnügyi helyszínelő standunknál szinte mindenki készíttetett tenyérlenyomatot, amelyet a tanultak szerint, eredetben megörökített a rendőrtanuló. „Többen azt nyilatkozták: bekereteztetik.”
Szaktanárunk közreműködése alapján bemutatásra kerültek a rendőri karjelzések, amit követett a KRESZ ismeretek felidézése.
Tovább folytatjuk „Diák Hírvivő” programunkat. A Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma után a következő állomás a pécsi Széchenyi István Gimnázium lesz, ahol tanulóink előadásával mutatjuk be a rendőrképzés alapjait.

2017-12-01T20:26:39+00:00 2017. november 17.|
Szöveg méretezés
Kontraszt állítása