SZEMLE

Szemle

Vörös Tibor r. alezredes

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium elsőéves- és katasztrófavédelmi tanulói, a rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjaitól elvárt alaki, magatartási és a szakmai alapismereteinek eredményes elsajátítása céljából egyhónapos alapfelkészítésen vettek részt.
A kiképzés lezárása érdekében, az elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretek bemutatása céljából, alaki szemlén vizsgáztak a tanulók.
2017.09.29-én 09:00 órakor 150 fő sorakozott fel az intézmény alakulótéren, majd ünnepélyes keretek között fogadták az elöljárót. A kijelölt szemlebizottságok ellenőrizték a szakaszok parancsnoki és beosztott állományát. Vizsgálták a század egyéni ápoltságát, a gyakorló öltözet és felszerelés szabályszerű viseletét. A bizottsági tagoknak, a parancsnoki- és beosztott sorokból szúrópróbaszerűen kiválasztott tanulók, az általános szolgálati ismeretek tantárgyból választott vizsgakérdésekre adtak válaszokat. Az elméleti beszámolót követően a vizsgázók egyénileg és szakaszkötelékben mutattak be alaki mozgásmódokat. Az alaki szemlét díszmenet zárta. A bizottságok megállapítása szerint az állomány, összességében kiválóra teljesítette a szemlét. Gratulálunk a szemlét végrehajtó tanulóknak és a felkészítőiknek. Felkészítő munkájuk elismeréseként, igazgatói dicséretben és tárgyjutalomban részesültek: Apró Balázs, Fodor Gergely, Bagdán Péter Ede, Nagy Dávid, Csikász Áron, Papp Árpád, Csiga Zsolt, Várhegyi Valentin és Csuta Róbert próbaidős rendőr őrmesterek.

 

2017-10-02T06:19:08+00:00 2017. szeptember 29.|
Szöveg méretezés
Kontraszt állítása