Pályaorientációs bemutatók

Husztik Csabáné

2019. október 25-én ”Rend a lelke mindennek” címmel projektnapot rendezett a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnázium és Szakközépiskolája, a közfeladatot ellátó szervezetek tevékenységének népszerűsítése céljából. A szakmai napra iskolánk is meghívást kapott.
A megnyitó után az edzőteremben bemutattuk iskolánk képzési rendszerét, melyet rövid filmvetítéssel egészítettünk ki.  Első éves tanulóink, akik tavaly még „mórás „tanítványok voltak, meséltek kortársaiknak az iskolai élményeikről. Ezt követően  Ábrahám Péter r. főtörzszászlós úr tájékoztató anyagokkal és eszközbemutatóval várta a tanulókat. Az érdeklődők a rendőr tiszthelyettes képzésben használt gyakorló eszközöket, fegyvereket, bilincset is megtekinthették, kézbe vehették.

2019. november 21-én, a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium „Piárpálya 2019.” című pályaorientációs napján vettünk részt. Az érdeklődő diákok felvilágosítást kaptak a képzés rendjéről, a felvételi követelményekről. A bemutatót kisfilmekkel színesítettük. Noel Miklós r. főtörzszászlós úr a rendőri hivatás sokszínűségéről beszélt, majd bemutattuk az oktatásban használt fegyvereket, csapatszolgálati felszerelést. Az látogatók tenyérnyomatot is kaptak emlékbe.
A program kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol az érdeklődő diákok választ kaphattak a felmerülő kérdéseikre.