Jól startoltunk!

Juhász Krisztina

A nyár röpke elszállt… Ki gondolta? Mindenki! Az idő gyorsan telik, nemegyszer le is köröz minket és ekkor vesszük észre, hogy már a szeptember is elmúlt. Gyorsan beindult ez a tanév is az elején rögtön két sporteseménnyel. A versenyeken elért eredményekre épp ezért is lehetünk büszkék, mert alig ültek be tanulóink a padba – már csupán az emlékeikben őrizve a nyarat – a tanulás mellett máris elindult a felkészülés is a BM Tanintézeti Labdarúgó Bajnokságra és a BM Országos Atlétika Bajnokságra. Ám a sűrű és gyors tanévkezdés ellenére jól startoltunk, amit az alábbiak támasztanak alá:

A BM. Tanintézeti Labdarúgó Bajnokság 2019.szeptember 24-én Budapesten az NKE sportközpontjában zajlott. A tornán 5 csapat indult, a négy rendészeti szakgimnázium és a rendező NKE csapata. A körmérkőzés során iskolánk csapata 3 győzelemmel és 1 vereséggel a dobogó 2. fokára állhatott fel – régen nem voltunk már az első három helyezett között!

Részletes eredmények :

A győzelmek:
Szeged RSZG – Adyliget RSZG 2: 1

Szeged RSZG- NKE 5: 1

Szeged RSZG- Körmend RSZG 3:2

Vereséget csupán a Miskolc RSZG mért csapatunkra 2:1-es eredménnyel.

Iskolánk csapatába 4 fő a katasztrófavédelmi képzésből érkezett, köszönjük nekik, hogy játékukkal erősítették a csapatot és sikerült elérni ezt a jó eredmény. Természetesen a jó foci és a jó eredmény az egész csapatról szól, amiről elmondható, hogy mindenki a végsőkig „kihajtotta magát”, beleadva mindent a győzelemért.

A BM Országos Atlétika Bajnokság 2019. szeptember 25- én került megrendezésre szintén Budapesten az Ikarusz Stadionban, a BV szervezésében.
A 38 induló csapatból iskolánk az előkelő 5. helyet szerezte meg. Versenyszámonként az 1- 16 kapott ponttal összesen 150 pontot értünk el. A csapatszellem ezen a helyszínen is „jól kísértett”, szinte minden versenyzőnk több – kevesebb ponttal hozzájárult iskolánk sikeréhez.
Külön köszönet az iskola négy dolgozójának, akik segítették a csapatot: Gamsz Laura, Sebőkné Császár Anikó, már többször megmérették tudásukat korábbi atlétika versenyeken, Sándor Dániel és Várkonyi Zsófia pedig először mutatták be mire képesek a szeren.

A legjobb eredményt elérők:

  • Vozár Csaba KV távolugrásban 2. hely,
  • Nagy Viktória II/3 távolugrás 6. hely,
  • Férfi 4 x 400 méteres váltófutás 4. hely. A váltó tagjai: Susánszki Zoltán I/2,  Virág Máté II/3, Laukó Viktor Albert I/2 és Torma Barnabás KV tanulók.

A finishben – írásom végén – pedig örömmel jegyzem le, hogy atlétika csapatunk a tavalyi 7. helyről 2 helyet lépett előre.
Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!