Jó kezekben, jó irányban

Vörös Tibor r. alezredes

Tanulóinkkal, 2019. április 30-án részt vettünk a Magyar Vöröskereszt által szervezett felmenő rendszerű 48. Országos Elsősegélynyújtó Verseny Megyei  döntőjén, Hódmezővásárhelyen.

A versenyző csapatokat érdekes és izgalmas feladatok várták, melyeket az élet legváltozatosabb területeiről merítettek a szervezők. A tanulók, különböző helyszíneken, élethűen megrendezett rosszulléteknél, balesetek helyszínein igyekeztek legjobb tudásuk szerint eleget tenni az állampolgári és intézkedési kötelezettségüknek.

A modellezett szituációkban, az időben megkezdett és jól megválasztott segítségnyújtással életet mentettek. A rendőri feladatellátással összekapcsolt segítségnyújtás során a tanulók törekedtek a szabályos intézkedésre, amellyel a sérült, illetve az intézkedés alá vont biztonságát, nyugalmát biztosították. Az intézkedésüket a tanult protokoll szerint folytatták le, amellyel a közvetlen környezetben zajló eseményeket kizárták, a sérült állapotát időben stabilizálták a helyszínre érkező orvosi segítségig.

Örömünkre szolgált, hogy a versenyen, felnőtt kategóriában első helyezést értünk el, így az országos versenyre készülhetünk.  Büszkék vagyunk arra, ahogyan Túri Mihály úr, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet vezető mentőtisztje az eredményhirdetés során a csapatunk tevékenységét értékelte. Kifejezte elégedettségét, az elsősegélynyújtás és rendőri intézkedés területén nyújtott szakszerű tanulói teljesítményért.

Husztik Csabáné főelőadónak köszönjük a versenyzők szakszerű felkészítését.

Az alábbi tanulók képviselték az iskolánkat:
Dobó Ákos pr. r. őrmester
Fekete Enikő r. tanuló
Böhönyei Edina r. tanuló
Ádám Dániel r. tanuló
Varga Roland István r. tanuló.

A versenycsapatnak gratulálunk az elért helyezéshez, valamint hasonló sikereket kívánunk az országos versenyhez!