TÁJÉKOZTATÓ

Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek 16 órás kiegészítő képzése és vizsgáztatása a veszélyhelyzet fenntartásáig felfüggesztésre került.

 A 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet alapján:

4. § E rendelet hatálybalépésétől a) a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a  veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

 

 

A rendészeti feladatokat ellátó személyek, a segédfelügyelők, valamint a személy- és vagyonőrök képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet alapján a képzésre és vizsgára kötelezett személy- és vagyonőrök, illetve rendészeti feladatokat ellátó személyek részére

A rendészeti feladatokat ellátó személyek, a segédfelügyelők, valamint a személy- és vagyonőrök képzéséről és vizsgáztatásáról 68/2012. (XII. 14.) BM rendelete 12. § (1) alapján az 5. mellékletben meghatározott szakképesítéssel és szakképzettséggel rendelkezőknek kiállított mentességi okiratok érvényessége 2018. június 30.!

Kinek és meddig kell elvégeznie a kiegészítő képzést?

  • aki elvégezte a 40 órás képzést és tanúsítvánnyal rendelkezik, a tanúsítvány kiállításától 5 éven belül,
  • aki az új OKJ 52 861 05 közterület-felügyelő szakképesítéssel rendelkezik (függetlenül, hogy kapott vagy nem kapott erről mentességi okiratot), a szakképesítés megszerzésétől 5 éven belül,
  • aki mentességi okirattal rendelkezik

A kiegészítő képzéssel kapcsolatos információk a https://rfsz.bmkszf.hu/ linken keresztül érhetők el.

A következő képzés és vizsga várható időpontja: 2020…

Jelentkezés előtt Önnek, illetve – ha a munkáltatója több rendészeti feladatokat ellátó személyt foglalkoztat – munkáltatójának (telefonon, e-mailen, vagy személyesen) célszerű felvenni a kapcsolatot a képzőintézmény koordinátorával a kiegészítő képzés és vizsga lebonyolításával kapcsolatban (időpont, helyszín).

Tel.: +36 62 559 577 (1500 mellék) vagy E-mail: keresoe@szrszg.police.hu


Letölthető tájékoztató a jelentkezésről:

altalanos_tajekoztato_rendeszeti_szakszemelyzet_reszere