Gyermektábor – 2018

Gyermektábor

Husztik Csabáné

2018. július első hetében az iskolánk nyári tábort szervezett saját és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság dolgozóinak gyermekei részére. További kedves vendégeink voltak Erdélyből a Szent Ferenc Alapítvány gyergyócsomafalvi Páli Szent Vince Napközi Otthonából érkező 7 fő gyermek és kísérőjük.

A táborozók kikapcsolódását változatos programok szolgálták, baleset – és bűnmegelőzési, játékos angol nyelvi foglalkozásokon vettek részt.
A Kerékpáros Iskola programunk első felében a gyerekek a kerékpáros közlekedéshez kapcsolódó KRESZ ismereteket elevenítették fel, rendőri karjelzésekkel ismerkedtek, majd kerékpáros ügyességi feladatokat oldottak meg.
Vendégeink voltak a Kedvenc Kutyakiképző Iskola vezetője és lelkes tanítványai. Az Iskola bemutatója során betekintést nyerhettünk a kutyusok nevelésének fortélyaiba, az Iskola munkájába.
A Hollószárny Lovagrend Szegedi Rendháza képviselőivel időutazást tettünk a középkori lovagi kultúra világába, korhű fegyver – és ruházati bemutatót is láthattunk, s a gyerekek kardjátékkal hősiesen megmentették az elrabolt királylányt.
Egy tartalmas délelőttöt tölthettek a gyerekek a szegedi Kövér Béla Bábszínházban, ahol a bábszínészek közreműködésével kedvesebbnél kedvesebb bábfigurákkal ismerkedtek és még műhelytitkokat is elleshettek.
A táborozók további szabad idejüket városnézéssel, fürdőzéssel, sétahajózással tölthették. Ellátogattak a Szegedi Repülőtérre, a Szent-Györgyi Albert Agórába, a Szegedi Vadasparkba.
A tápéi Gyékényes Műhely kézművesei jóvoltából apró ajándéktárgyakat is készíthettek szüleiknek.
A táborzáró napon tortával és a Mátrix Közhasznú Alapítvány által adományozott könyvekkel leptük meg a gyermekeket.

Ezúton fejezem ki köszönetem a Szegedi Rendőrkapitányság, a Hollószárny Lovagrend Szegedi Rendház, a Kedvenc Kutyakiképző Iskola, a Kövér Béla Bábszínház munkatársai, valamint Török Gizella gyékényszobrász által nyújtott színvonalas szakmai tevékenységéért, továbbá a Szegedi Repülőtér és a Szegedi Vadaspark vezetőinek a tábori program segítéséért.

További balesetmentes, programokban gazdag kellemes nyári vakációt kívánunk a gyermekeknek!

2018-09-06T09:00:12+00:00 2018. július 13.|
Szöveg méretezés
Kontraszt állítása