Fegyverarzenál

Vörös Tibor r. alezredes

Intézményünkben tanuló próbaidős rendőr tanulók részére, az alapjogszabály-ismeret kiegészítése céljából, lőfegyverek, hatástalanított fegyverek, színházi kellékek és utánzatok témakörben szemináriumot rendeztünk.
A témát illetően Nagy Attila igazságügyi fegyverszakértő tartott előadást, majd beszélgetés folyamán osztotta meg gyakorlati tapasztalatait a fiatal rendőrökkel.
A szakértő összefoglalóan ismertette a hatósági engedélyezés és az adatkezelés szabályait. A szemléltetésre magával hozott fegyvereken bemutatta azokat az egyedi kialakításokat, jeleket, amelyekre minden esetben figyeljen az intézkedő rendőr.
A szolgálatot teljesítő és intézkedő rendőr, a munkája során, esetenként olyan személyekkel kerül kapcsolatba, akik lőfegyvert és lőszert hordanak, illetve tartanak maguknál (legálisan és illegálisan). A tárgyban kezdeményezett rendőri intézkedés minden esetben kiterjed a fegyverviselés- és a tartás jogosultságának, jogszerűségének, illetve szabályszerűségének megállapítására, legyen az „éles” vagy hatástalanított fegyver.

Az előadással és bemutatóval a jövőben végrehajtásra kerülő intézkedések eredményességét, valamint szakszerűségét kívántuk megalapozni.

Köszönjük a színvonalas prezentációt!