Eskümegerősítéssel egybekötött kibocsátás

Vörös Tibor r. alezredes

Intézményünk kétéves rendőrképzésben érintett tanulói a sikeres záróvizsgát követően befejezték tanulmányaikat. Június 08-án, az objektum alakulóterén, szülők, hozzátartozók, rendőri vezetők és a társszervek képviseletében érkezett vendégek előtt, erősítették meg esküjüket. A rendezvény elöljárója, Dakos József rendőr dandártábornok, Csongrád Megye rendőr-főkapitánya, ünnepi köszöntőjében eredményesnek értékelte a pályára való felkészítést és a felkészülés folyamatát. A tábornok kifejezte, hogy napjaink szolgálati tevékenysége magas szintű szaktudással rendelkező végrehajtó állományt igényel, akiktől törvényes, jogszerű, szakszerű, arányos és határozott intézkedéseket várnak el, amelynek alapeleme a humanitás.
Az ünnepi beszédet követően elismerések átadására került sor.
Kiemelkedő tanulmányi eredménye alapján országos rendőrfőkapitányi dicséretben és tárgyjutalomban részesült: Kökény Hajnalka és Pilán Márkó Krisztián rendőr őrmester.
Kimagasló tanulmányi eredménye alapján, a Magyar Rendvédelmi Kar elönke, elismerésben és tárgyjutalomban részesítette: Gál Emese rendőr őrmestert.
A Magyar Rendészeti Sportszövetség elnöke, kimagasló sporttevékenysége alapján tárgyjutalomba részesítette Gilinger Márk rendőr őrmestert.
Iskolai sportmunkája és eredményeik elismeréseként, a Police Academy Sportclub elnöke kiváló sportoló kupát adományozott Zavada Nikolett és Kása István rendőr őrmesternek.

Gál Emese őrmester válaszbeszédében megemlékezett az eltelt iskolai és gyakorlati időről, összefoglalta az évek jeles eseményeit, majd az alábbi gondolatokkal köszönt el társaitól.

Együtt vívtuk meg ezt a harcot, együtt abszolváltuk a követelményeket, s közben nemcsak barátokká, bajtársakká is váltunk. Vigyük hát ezt magunkkal útravalóul.”

Az ünnepséget a díszalegység díszmenete, valamint a csapatzászló megőrzési helyre kísérése zárta.