Elsődleges intézkedések támogatása a gépjárműkutatás területén – konferencia

Elsődleges intézkedések támogatása a gépjárműkutatás területén

Simon Róbert

Az Európai Unió támogatásával, a Belső Biztonsági Alap kertében került megrendezésre 2018. március 5-7. között az „Elsődleges intézkedések támogatása a gépjárműkutatás területén ” című konferencia.

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium által megrendezett eseménynek az ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézet szolgált impozáns és egyedülálló helyszínéül, amelyen magyar és külföldi szakemberek adtak átfogó képet a lopott, hamisított nagyértékű gépjárművek azonosítása, kutatása témakörében.

A színvonalas magyar előadásokat, holland, lengyel, szerb és szlovén szakértők prezentációi tették még színesebbé, naprakészebbé. Az elmondottak átfogták az érintett gépjárművekkel kapcsolatos kockázatelemzés, profilozás, elsődleges intézkedések, az igazságügyi szakértői munka határátkelőhelyen végzett feladatellátásra vonatkozó vetületét, valamint a témával kapcsolatos képzések rendszerét is. A bemutatott eljárások, munkamódszerekkel kapcsolatos úgynevezett legjobb gyakorlatok ugyan országonként eltérhettek, de azt megállapíthattuk, hogy a közös cél, a lopott, manipulált gépjárművek azonosítása, lefoglalása minden jelenlévőnek egyaránt nem csak hivatása, hanem szenvedélye is.

A konferencia záró beszédében Dr. Bardócz Csaba r. ezredes úr, a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium igazgatója kifejtette, hogy a téma fontosságának, valamint a Magyar Rendőrség érdekeinek megfelelően, a lehetőségek függvényében intézményünk továbbra is támogatja azokat a kezdeményezéseket, tervezett és ad hoc képzéseket, melyek a magyar és külföldi társszervek bevonásával tarthatók meg a gépjármű azonosítás elsődleges intézkedéseinek támogatása érdekében.

2018-03-13T07:44:42+00:00 2018. március 8.|
Szöveg méretezés
Kontraszt állítása