Életmentésre is készülünk

Husztik Csabáné

A baleset vagy rosszullét helyszínére elsőként érkező rendőrtől elvárt, hogy mielőbb felismerje a veszélyhelyzetet, segítséget hívjon és szükség szerint ellátni, stabilizálni tudja a beteg állapotát a mentő kiérkezéséig.
Ennek érdekében diákjaink általános szolgálati ismeretek keretében laikus elsősegélynyújtási ismereteket is tanulnak. Az oktatás során törekszünk gyakoroltatással, versenyekkel változatossá tenni, fejleszteni ismereteiket, hiszen jól felkészülten gyors és szakszerű beavatkozással életet menthetnek.

Az idei tanévben két versenyen vettünk részt:
A diákjaink elsőként 2019. március 27- én a Magyar Vöröskereszt által a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben szervezett 48. felmenő rendszerű elsősegélynyújtó verseny területi döntőjén felnőtt kategóriában I. helyezést értek el.

Ezt követően a 2019. március 28-án a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban megrendezett Belügyminisztériumi Tanintézetek Tanulóinak X. Életmentő és Elsősegélynyújtó Versenyén a II. és III. helyezést nyerték el.

A versenyeken izgalmas és életszerű feladatokat kaptak, melyekben számot adtak elméleti és gyakorlati tudásukról, a rendészeti és elsősegélynyújtó ismereteiken túl pedig emberségből is példát kellett mutatniuk.

Az alábbi tanulók képviselték az iskolánkat:
Dobó Ákos pr. r. őrmester
Bubori Tamás pr. r. őrmester
Fekete Enikő r. tanuló
Böhönyei Edina r. tanuló
Ádám Dániel r. tanuló
Varga Roland István r. tanuló.

Gratulálunk a helyezésekhez!
Köszönjük a rendezőknek a szervezést és a színvonalas versenylebonyolítást!