Együttműködési megállapodás született a szerb Sremska Kamenicai Rendőrségi Alapkiképző Központ és az SZRSZG között

Balogh Edit

2019. június 28-án a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium és a Szerb Köztársaság Belügyminisztériuma alá tartozó Sremska Kamenicai Rendőrségi Alapkiképző Központ Együttműködési megállapodást írt alá. A dokumentumot a szerb iskola igazgatója, Želimir Mrdalj rendőr ezredes és az SZRSZG igazgatója, dr. Bardócz Csaba rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos hitelesítette.

A két iskola a múltban, 2010 és 2011 között vett már részt közös projektben, azonban a mostani kezdeményezés egy szélesebb körű együttműködést kíván érvényre juttatni. Célja egy szorosabb kapcsolat kialakítása, amelynek keretén belül a jövőben lehetőség nyílik tanár- és diákcsere programok megvalósítására, közös képzési programok kidolgozására és projektek megvalósítására, tapasztalatcserére.

A találkozóra Sremska Kamenicában, a kiképző központ intézményében került sor, ahol a szerb partnerek szívélyesen fogadták a háromtagú magyar delegációt. Az eseményen szerb oldalról részt vett dr. Zeljko Brkic ezredes, a Belügyminisztérium Képzési Igazgatóságának vezetője, Gordana Filipovic rendőr őrnagy, a rendőrképző központ koordinátora, Sonja Jakovljevic ezredes, rendőrségi tanácsos, és Stana Milenkovic koordinátor, tolmács. A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumot dr. Bardócz Csaba rendőr ezredes, Szilágyi Róbert c. rendőr ezredes és Balog Edit képviselte.