Büszkék vagyunk…

Iskolánk tanára, Horváth Zoltán r. őrnagy úr megszerezte a 3. Dan övfokozatát, amelyhez ezúton is gratulálunk! Részletesebb beszámolóját az alábbiakban olvashatják.

2018.08.15-08.18. között megrendezésre került Lengyelországban, Lublinban a 45. IKO Poland Summer Camp, melynek létszáma meghaladta a 240 főt. Ez egyben nemzetközi szintű edzőtábor is volt, hiszen számos ország képviseltette magát, így a lengyel házigazdákon kívül még orosz, fehérorosz, litván, szlovák, holland, ukrán, belga, német karatésok is megjelentek. Magyarország képviseletében az IKO Kyokushinkaikan Hungary Tairyoku Branch-ből 10 fő utazott ki, Shihan Kószó Ildikó, IKO Branch Chief vezetésével.

Az edzéseket vezető instruktorok tartották – Shihan Katsuhito Gorai az IKO Nemzetközi Bizottságából és Senpai Mikio Ueda a 11. Nyílt Karate Bajnokság 6. helyezettje. A tréningek a formagyakorlatokra, mozgás közbeni gyakorlatokra, azok értelmezésére, továbbá a versenyküzdelembe bevezetett új szabályrendszerre voltak kihegyezve.

A tábor övvizsgával zárult, ahol a magyar delegációból négyen mérettették meg magukat – ebből két fő az Union Dojo Kiskunhalas karate klub tagja, Horváth Zoltán és Csobánci Vilmos. A vizsga három órás technikai részből és másfél órás küzdelemből állt, amit az itthoni karatésok sikerrel zártak, így a következő övfokozattal bírnak már:

–       Senpai Csobánci Vilmos 1. Dan
–       Senpai Tornai Bálint 1. Dan
–       Senpai Drága Bence 2. Dan
–       Sensei Horváth Zoltán 3. Dan

Jó hírként elmondható, hogy Vili személyében megszületett az Union Dojo Kiskunhalas első saját nevelésű mestere, ami véleményem szerint a magas szintű szakmai munkát tükrözi.
Az ottlétünk alatt számos újdonságot és szakmai fogást tanultunk, amit biztosan gyakorolni fogunk az edzéseken és remélhetőleg kamatoztatni a versenyeken.