Budo Gála 2018.

Kucseráné Juhász Krisztina

Iskolánk fiatal sportolói ismét bizonyíthatták harcos küzdelemre való rátermettségüket a 2018. november 17-én megrendezett BM pontszerző- és meghívásos Budo- és Küzdősport Gálán Budapesten. A közönség is népes volt és a részvevő sportolók száma is megközelítette a 400 főt. Kimondottan színvonalas mérkőzéseket láthattak a bírók, a felkészítőtanárok, az edzők és a közönség sem csalódott!

Intézményünket sérülések és visszalépések miatt három tanuló képviselte. Fechete Mihai Robert WAKO K-1 kategóriában keményen küzdött, de pontozással vereséget szenvedett, ez betudható annak, hogy nem volt lehetőség ringben való felkészülésre. Az egyébként Országos (I. helyezett), Európa (II. helyezett) – és Világbajnok (III. helyezett) K – 1 versenyző így jobb eredményt ért volna el. A versenyrendezők azonban, látva a tehetségét (is) különdíjat adományoztak neki – Ő volt a gála legfiatalabb versenyzője.

Förster Tamásnak is sok ellenfele akadt. A forma gyakorlatát hibátlanul mutatta be, a bírók mégis az ellenfelét látták jobbnak. Küzdelemben is megmutatta elszántságát, aminek köszönhetően csak egy vereséget szenvedett – iskolánk egy régebbi tanulójától – így III. helyezést ért el.

A gálán indult sportolóink közül az egyetlen hölgy, Mészáros Nikolett, aki I. helyezésével – melyet kyokushin karate küzdelemben ért el – méltó rangra emelte a női küzdősportot.

Gratulálunk a résztvevő tanulóknak és a felkészítőtanároknak!