BM Atlétika Bajnokság 2018.

BM Atlétika Bajnokság 2018.

Kucseráné Juhász Krisztina

Az idei évben 2018. május 23-án került megrendezésre a BM Országos Atlétika Bajnokság Budapesten. A rangos versenyen 32 belügyi szerv, mintegy 400 versenyzője vett részt, akik közül iskolánkat 24 tanuló és 2 dolgozó képviselte.

Az összetett versenyben nagyon szoros küzdelem bontakozott ki a bajnokságon. A 6. helyezett csapattal (BRFK) pontazonosság alakult ki (148 pont), az 5. helyezett csapat pedig csupán 0,5 (!) ponttal előzött meg bennünket. A végeredményt végül a helyezések döntötték el köztünk és a BRFK csapata között: Iskolánk legjobb helyezése a bronzérem volt, ezért a BRFK csapata egy „aranyat érő helyezéssel” érdemelte ki előttünk a 6. helyezést. Azonban így is az előkelő 7. helyezést sikerült elérnünk. Tettük ezt úgy, hogy az írásbeli képesítő vizsgák okán iskolánk II. éves tanulói az idei évben nem tudták erősíteni csapatunkat – ők a verseny napján önmaguknak drukkoltak és „edzettek” az írásbeli vizsgán való megmérettetésre…

A verseny folyamán Kékegyi Szimonetta az  I/4 – es szakasz tanulója szerepelt legjobban. A hölgy, aki – nem mellesleg – Szeged Szépe címmel is büszkélkedhet, ezen a bajnokságon megmutatta, hogy a sport terén is megállja helyét: távolugrásban bronzérmet szerzett, 100 m síkfutásban pedig 8. helyezést ért el.

A férfi 4 x 400 m–es váltó 4. helyezést, a női 4 x 200 m – es váltó 5. helyezést ért el és természetesen a verseny többi résztvevője is derekasan küzdött azért, hogy tudásuk maximumát nyújtsák.

Külön köszönet jár  az iskola két dolgozójának Sebőkné Császár Anikónak és Gamsz Laurának, akik jó teljesítményükkel – immár nem először – értékes pontokkal járultak hozzá a csapat eredményéhez.

Gratulálunk!

2018-05-31T06:55:08+00:00 2018. május 25.|
Szöveg méretezés
Kontraszt állítása