Bevonulás és tanévkezdés

Vörös Tibor r. alezredes

Oktatói állományunk felkészülten várta 2019/2020-as tanévkezdést. A bevonuló elsőéves rendőrtanulók augusztus 31-én megérkeztek az oktatási intézménybe, ahol az ügyelet, a kijelölt osztályfőnökök és kiképző szakaszparancsnokok fogadták a szakaszokba sorakoztatott újoncokat. A tájékoztatókkal és a szerződéskötéssel párhuzamban felvették a felszerelésüket és az egyenruhát, amellyel elkezdődött az alapkiképzés időszaka. Az új élmény iránt táplált vágy látszott a tanulókon, ahogyan birtokba vették a felkészítések helyeit és a körleteket. A bemeneti kompetencia mérésen zömében megalapozott, reális jövőképről beszéltek a felszerelők. Többen sikertörténetként említették, hogy felvételt nyertek és bekerültek a rendőrképzésbe. Rendőrök akarnak lenni!  A kiképzési nap első alaki felkészítésén lelkesen vettek részt a tanulók, ami belépőt adott az eskütétellel egybekötött tanévnyitó ünnepségre.

Szeptember másodikán az intézmény tanévnyitó ünnepségén rendőri esküt tettek a másodéves tanulóink. Szegedi Ákos rendőr őrmester, eskü előmondó határozott kiállását és szövegét követte a század.

Dakos József r. dandártárnok a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, az ünnepség elöljárója, ünnepi köszöntőjében sikeres folyamatnak nevezte a kinevezést, aminek fontos eleme a tanulók szakmai felkészültsége, a további tanulás folyamata.

A Szegei Rendészeti Szakgimnázium igazgatója dr. Bardócz Csaba rendőr ezredes köszöntötte az évfolyamokat, ismertette a tanév elvárásait, kihívásait, majd megnyitotta az új tanévet.

Élményekben gazdag, eredményes felkészülést, valamint sikeres tanulást kívánunk az iskolánkban tanulóknak!

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”  Szent-Györgyi Albert

Szent-Györgyi Albert